A péntek estét mindig várja az ember. Az egész heti meló során igazából csak az tart életben, hogy tudod, pénteken végre kiengedheted a gőzt. Egy kicsit elfelejted a munkahelyed, az összes problémádat és teljesen kikapcsolsz. Erről szól az egész.

 

 

 

Október 28.-án két zenekar koncertezett a Club 25-ben. Mindkét együttes Tatabányáról érkezett, de nem csak ez a közös bennük. Egyik formáció sem túl régi, a Black Jack 2010-ben, a Dirty Dogs 2008-ban alakult. Mindkét banda a dirty rock´n roll műfajában nyomul. A Mocskos Kutyákat már régóta ismerem, egy olyan zenekarról pedig, amit Black Jacknek hívnak, csak csupa jót tudok feltételezni. Ezzel eldőlt, mi lesz a pénteki program.

 

Minden adott volt tehát egy remek kis rock ´n roll estéhez. Az előző posztban már írtam miért volt áldás a Club 25 megjelenése, de elfelejtettem megemlíteni egy fontos körülményt. Egészen konkrétan az emberbarát belépőkre gondolok. Nem túl gyakran jut be ugyanis az ember 1 euróért egy ilyen bulira. Ehhez nyilván az kell, hogy a zenekarok is partnerek legyenek a dologban. A Dirty Dogsra ez eddig is jellemző volt, hiszen az első lemezük ingyen letölthető a honlapjukról, és ha elkészül a következő, az is meg lesz osztva. Ez a gesztus, mármint hogy a banda önként lemond a bevételi forrásról, számomra azt mutatja, hogy nekik tényleg a zene és a rajongók az elsők. Amíg ilyen bandák játszanak, addig talán nincs veszve a világ.

 

Tehát a koncert. Kb. fél tízkor estünk be a klubba és sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy nincs akkora tömeg, mint múltkor. Elsőként a Black Jack játszott. A banda lényegében fogja a 80-as, 90-es évek nagy slágereit és „metálosítja“ őket. „Fogalmazhatnék úgy is, hogy kivesszük belőle a nyálas részeket és az egészet a Rock irányába tereljük.” – írják a FB oldalukon. A szöveg és a dallam marad, csak több a dob, a basszus és a torzított gitár. Lehet, hogy az ötlet nem túl eredeti, de egy biztos: ez az a fajta zene, amire mindenki tud bulizni. Univerzális recept, itt is működött.

 

Dirty Dogs már számos fellépésen van túl, most készült el a második lemezük. Mint megtudtuk nemrég klippet is forgattak, melyben egy-két jelen lévő hölgy is szerepet kapott. Röviden: nem kispályás bandáról van szó, és ez meg is látszott a produkción. Az első album (Kutyaként élsz) a már említett dirty rock´n roll jegyében született, ez pedig tipikusan olyan zene, ami nem annyira a lemezen, hanem élőben dörren igazán. Ez igazából a műfajból adódik, melyre soha sem az új utak keresése, hanem az eszméletlen hangulatú koncertezés volt a jellemző.

 

A Dirty Dogs a fent leírt elméletet profi szinten ültette át a gyakorlatba. A súlyos riffek és a kőkemény szöveg megtette a hatását: lelkes közönségből pillanatok alatt csaholó kutyákká változtunk. A buli tetőpontja talán az volt, mikor felhangzott az Angel city a Motörheadtól. A fiúk ugyebár valamikor ezzel kezdték az egészet... Remek koncert volt, kíváncsian várjuk az új albumot, éljen a rock´n roll!

 

A Dirty Dogs koncertről Duban Monika készített képeket, melyeket az alábbi linkre kattintva tekinthettek meg: www.facebook.com/media/set/


 

A Club 25 novemberi programja elérhető itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeljegyzetek.blog.hu/api/trackback/id/tr933343307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása