Watch My Dying Komáromban

2011.10.16. 16:48

A komáromi Rock Club 25 elég jellegzetes intézmény. Már nem is emlékszem mikor léptem be az ajtaján először, de már jó ideje rendszeres látogató vagyok. Ennek több oka van (jó sör + jó zene = jó hangulat), itt és most csak egyet részleteznék: a koncerteket.

 

Ha Komáromban eldobunk egy követ, nagy valószínűséggel eltalálunk vele egy rockert, mivel elég sűrűn tenyésznek errefelé. Bár van a városban néhány hely, ahol az ember értelmes zenét hallgathat, de a koncertek száma – a nyári fesztiválszezont kivéve – sosem volt igazán kielégítő. Magyarul, nem volt hová menni hétvégenként a haverokkal. A Club 25 megjelenése azért volt áldás, mert ezen a helyen rendszeresen élő zenét hallgathat az ember, rázhatja a fejét, ne adj´ isten még pogózhat is egy jót.

 

Persze a kezdet nem volt egyszerű. Én még emlékszem azokra a bulikra mikor három zenekar eljött megnézni egymás műsorát és rajtuk kívül kb. négyen voltak a helyiségben. Nem mondom, ennek is megvan a hangulata, de lássuk be: ez nem volt az igazi. Ezek az ínséges idők ma már szerencsére elmúltak és mostanában egész szép számban vesznek rész az emberek a bulikban. Péntek-szombat este rendszeresen fekete ruhás alakokkal telik meg a Kiscsapó utca, és egyik buli jobb, mint a másik.

 

Van itt minden: blues, hard rock, thrash, gore, ami csak kell, talán viking metált még nem hallottam itt, de ami késik, az nem múlik ugyebár. Általában a helyi/ régióbeli bandák zenélnek, de rendszeresen érkeznek zenekarok Budapestről (pl. a nyár egyik legjobb bulija a Slayer tribute volt), sőt olykor sokkal messzebbről is (Belgium, Erdély stb.). A főszervező a Club 25 fekete öves csaposa, Hangya, aki a Corelosa zenekar basszere is egyben.

 

A kicsit hosszúra nyúlt bevezető után most már tényleg rátérek a WMD koncertre. Szombaton este kilencre volt meghirdetve a buli, a zenekar külön kért mindenkit, hogy pontosan érkezzen, mivel a hatályos törvények szerint éjfélkor be kell fejezni a zenélést.

 

A tervek ellenére az előzenekar csak valamikor tíz után kezdett játszani, ekkorra kb. meg is telt a hely. A budapesti ScerrA zenekart most hallottam először, de remélem nem utoljára. Akit érdekel: http://www.myspace.com/scerramusic, mindenképpen érdemes meghallgatni.

 

Mire a Watch My Dying a színpadra állt, a hangulat már kellően felforrósodott, a ScerrA zenéje megtette a hatását. A WMD koncertről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, egyértelmű profizmussal hozták a tőlük elvárható szintet. Voltak régi dalok, újak, headbang és pogó, minden, ami kell. Minden a helyén volt, a Fényérzékeny a koncert végén a ScerrA énekesével, Ádámmal különösen ütött. Lehet, hogy csak én érzem így, de úgy vettem észre, hogy a zenekarok tagjai is szemmel láthatóan élvezték a zúzást a Club 25-ben.

 

Ez volt az utolsó közös Scerra és WMD koncert idén, de remélem még a jövőben találkozunk ezzel a felállással, mert gyilkos ez a kombináció. A Club 25 októberi programja elérhető itt, garantáltan nem fogunk unatkozni a jövőben sem. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeljegyzetek.blog.hu/api/trackback/id/tr693307122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vitzus · http://vicus.blog.hu 2011.10.31. 20:48:33

,,talán viking metált még nem hallottam itt" - elég baj :( :)

greyjoy 2011.10.31. 22:14:57

majd szólok Hangyának, hogy tegyen valamit az ügy érdekében :D
süti beállítások módosítása