A rock és az alkohol mindig is egymáshoz tartoztak. Ismeretes, hogy Slash másfél liter vodkával indította a napját, hogy Ozzy nem emlékszik a nyolcvanas évekre a folyamatos piálás miatt és hogy Zakk Wylde egyedül is képes lenne eltartani egy sörgyárat. A mai poszt azokat a dalokat próbálja összegyűjteni, amelyek valamely módon kapcsolatba hozhatók a szesszel. Miért gyűjtöm össze ezeket a számokat? Mert tettem egy fogadalmat az év kezdetén.

Az újévi fogadalmakkal az a baj, hogy nagyon nehéz őket betartani. Mondhatni lehetetlen. Ugyan ki ne ismerné a problémát? Megfogadunk valami szépet és jót, aztán pár nappal később azon kapjuk magunkat, hogy lőttek a szép terveknek. Éppen ezért én már több éve hanyagolom ezt a szokást. Idén változtattam, ti. rájöttem mi volt eddig a gond.

Mindig túllőttem a célon. A megoldás: olyan fogadalmakat kell tennünk, amiket meg is lehet valósítani. Ne akarjunk egyből totális változást, kezdjük egy kisebb, de teljesíthető lépéssel. Pl. ahelyett, hogy megfogadnánk, nem iszunk többet alkoholt, fogadjuk meg a következőt:

Mától csak olyan piát iszok, amiről már írtak egy fogós rock/metal számot.

Máris sokkal egyszerűbb. Eleinte azt hitten, nagyon szűk lesz a választék, de miután kicsit utánajártam a dolgoknak, rájöttem, igazából nem is kell változtatnom semmin. 

Kezdjük három Korpiklaani számmal. A finn folk metal banda ugyanis számos számmal tiszteleg a tüzes víz előtt.

Korpiklaani: Beer, beer

Korpiklaani: Vodka

Korpiklaani: Tequila


Természetesen nem feledkezhetünk meg a skótok és az írek nemzeti italáról sem.
 

Metallica: Whiskey in the jar 


Firkin: Whiskey in the jar

Evezzünk hazai vizekre:

Beatrice: Sördal

Kárpátia: Pálinka

Kárpátia: Bordal

Belga: Boros (OK, ez nem rock, de attól még jó.)


Ha már a víznél tartunk, ne feledkezzünk meg a kalózok italáról sem:

Alestorm: Rum

Az utolsó szám első pillantásra talán kicsit kilóg a sorból, de csak míg végig nem hallgattad a szövegét.

Ozzy Osbourne: Suicide solution

Aki ki tudja bőviteni a listát, az kommenteljen!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeljegyzetek.blog.hu/api/trackback/id/tr283550247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása